Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexico arresteert verdachte van moorden in Tamaulipas

Datum : 19/04/2011
Land : Mexico

Mexico arresteert verdachte van moorden in Tamaulipas

In Mexico is zondag Omar Martín Estrada de Luna, aliasEl Kilo’, gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht een van de leiders te zijn van de afdeling van Los Zetas in San Fernando, Tamaulipas. Los Zetas is een van de grote partijen in de voortdurende drugsoorlog in Mexico. In San Fernando werden de afgelopen dagen meerdere massagraven gevonden, waarin tot nu toe al zeker 149 lichamen werden aangetroffen. El Kilo zou het brein zijn achter de executies. De Mexicaanse politie verwacht in het gebied nog meer massagraven te vinden. El Kilo is de 36e verdachte die sinds 14 april gearresteerd is en deel uitmaakt van Los Zetas.

Naast de verantwoordelijkheid voor de dood van de 149 gevonden personen wordt El Kilo ook verdacht van de dood van 72 migranten die werden gevonden in San Fernando in augustus vorig jaar. De meerderheid van de migranten was afkomstig uit Centraal- Amerika. Verder wordt hij verdacht van de moord op twee functionarissen van de overheid, kort na de vondst van deze 72 lichamen. Daarnaast wordt hij ook beschuldigd van afpersing, wapenhandel, ontvoering en drugshandel.

De arrestatie van El Kilo is onderdeel van een grote politieoperatie in het gebied sinds de vondst van de massagraven. Samen met El Kilo werden nog tien mensen gearresteerd. Daarnaast nam de politie wapens, waaronder mitrailleurs, grote hoeveelheden munitie, meerdere auto’s en onbekende hoeveelheden marihuana en cocaïne in beslag.

Bron : La Jornada
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug