Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Mexico beschermt cultureel erfgoed tegen orkaanseizoen

Datum : 08/06/2011
Land : Mexico

Mexico beschermt cultureel erfgoed tegen orkaanseizoen

Het Mexicaanse Nationale Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH) heeft aangekondigd actie te gaan ondernemen om het Mexicaanse cultureel erfgoed te beschermen tegen het orkaanseizoen. Hiervoor zijn ze de operatie Voorkoming van Rampen op Cultureel Erfgoed (Previnah) begonnen. De operatie heeft als doel archeologische vindplaatsen en bijbehorende musea te beschermen tegen de dertig voorspelde orkanen en tropische regens.

Previnah zal in dertien staten actie gaan ondernemen. Enkele maatregelen zijn het schoonmaken van riolen en afvoeren, het snoeien van bomen en het beschermen van hellingen met netten. Ook zullen daken van musea gecontroleerd worden op waterdichtheid. Met deze maatregelen moeten de archeologische vindplaatsen beschermt worden tegen wind, regen en modderstromen.

In de Mexicaanse staat Quintana Roo werd het cultureel erfgoed de afgelopen maanden al bedreigd door grootschalige bosbranden, die meer dan 70.000 hectare grond beschadigden. Vertegenwoordigers van INAH geven echter aan dat het erfgoed in de staat slechts licht beschadigd is.
 

Bron : El Universal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug