Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexico: Burgemeester vastgebonden en meegesleurd

Datum : 09/10/2019
Land : Mexico

Mexico: Burgemeester vastgebonden en meegesleurd

Elf mensen zijn gearresteerd in het zuiden van Mexico nadat de burgemeester van hun dorp zijn kantoor was uitgesleept, vastgebonden aan een pick-up en door de straten was gesleept.

De politie kwam tussenbeide om burgemeester Jorge Luis Escandón Hernández van Las Margaritas te bevrijden, die naar verluidt geen ernstig letsel opliep. Het was de tweede aanval van boeren die eisten dat hij zijn campagnebelofte nakwam om een lokale weg te repareren. Extra officieren zijn ingezet in het dorp in de staat Chiapas.

Burgemeesters en lokale politici in Mexico worden vaak het doelwit van drugsbendes wanneer ze weigeren mee te werken aan hun criminele plannen, maar het komt minder vaak voor dat ze worden aangevallen vanwege hun campagnebeloften.

Escandón zei dat hij aangifte zou doen voor ontvoering en poging tot moord. Een video gemaakt door omstanders buiten het kantoor van de burgemeester toonde een groep mannen die hem het gebouw uittrokken en hem op de achterkant van het voertuig duwden.

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug