Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Mexico creëert grootste oceaanreservaat

Datum : 26/11/2017
Land : Mexico

Mexico creëert grootste oceaanreservaat

Mexico heeft het gebied rond de Revillagigedo-archipel uitgeroepen tot natuurreservaat. Met 150.000 vierkante kilometer (vier keer Nederland) is het het grootste oceaanreservaat van Noord Amerika.

De vulkanische eilandjes 400 kilometer ten zuidwesten van Mexico worden wel het Galapagos van Noord Amerika genoemd. Doordat er twee zeestromen samenkomen, kent de archipel een diverse ecologie. In zee leven onder meer kwetsbare soorten als bultruggen, zeeschildpadden en mantaroggen, op land komen hagedissen en zeevogels voor. Het gebied werd vorig jaar opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de VN.

De vier eilanden, waar een handjevol mensen woont, waren in 1994 al een natuurgebied geworden. Nu krijgt ook de oceaan eromheen een beschermde status. In het gebied is vissen voortaan verboden. Ook mag er niet meer geboord worden naar grondstoffen. Daarnaast wordt het toerisme aan banden gelegd. De Mexicaanse marine zal in het gebied gaan patrouilleren.

Bron : NOS, BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug