Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Mexico en Canada gaan door met vrijhandelsverdrag

Datum : 19/10/2017
Land : Mexico

Mexico en Canada gaan door met vrijhandelsverdrag

Mexico en Canada zijn overeengekomen dat ze een vrijhandelsverdrag in stand zullen houden, ook als de Verenigde Staten eruit zouden stappen, aldus de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto.

Het gaat over NAFTA, het vrijhandelsverdrag tussen Mexico, Canada en de VS waarover heronderhandeld wordt. Peña Nieto zei ook optimistisch te zijn over de mogelijkheid dat de drie landen een goed akkoord zullen sluiten. De president verklaarde dat zijn land ook bezig was met diversificatie van de handel.

De vierde ronde van de onderhandelingen over NAFTA, die vandaag afloopt, leverde spanningen op over de toekomst van het verdrag door voorstellen van de VS die door zowel Mexico als Canada werden verworpen. De twee landen hebben eisen van de VS afgewezen op het gebied van melkproducten, auto’s, geschillencommissies en overheidsaankopen.

Ook zijn ze tegen het plan van de Amerikaanse president Donald Trump om iedere vijf jaar opnieuw over voortgang van het vrijhandelsverdrag te beslissen. 

Bron : El Financiero
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug