Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexico gaat akkoord met samenwerking met privéziekenhuizen voor Covid-19

Datum : 14/04/2020
Land : Mexico

Mexico gaat akkoord met samenwerking met privéziekenhuizen voor Covid-19

De regering van Mexico heeft gisteren een overeenkomst getekend met 146 privéziekenhuizen die 3.115 bedden zullen bieden aan gewone patiënten en die capaciteit zullen vrijgeven in het openbare netwerk ten behoeve van degenen die besmet zijn met Covid-19.

Tijdens zijn ochtendpersconferentie in het Nationaal Paleis ondertekende president Andrés Manuel López Obrador de overeenkomst met de Asociación Nacional de Hospitales Privados de México (associatie van particuliere ziekenhuizen) en het Consorcio de Hospitales Mexicanos ( consortium van Mexicaanse ziekenhuizen).  De president kondigde aan dat het opsluitingsschema op donderdag zal worden bepaald in relatie tot de evolutie van de epidemie om het moeilijkste moment en de geleidelijke  geleidelijke opheffing of opschaling van de quarantaine vast te stellen.

Met betrekking tot de overeenkomst met de particuliere sector wees hij erop dat het de bedoeling is middelen en menskracht samen te voegen en elkaar te helpen in de strijd om de coronaviruspandemie met het grootst mogelijke succes het hoofd te bieden. Het is belangrijk dat de publieke en de private sector zich in deze volksgezondheidscrisis verenigen om deze epidemie, die een van de meest besmettelijke ziekten is, te bestrijden.

Hij bedankte de privéziekenhuizen voor het verstrekken van 50 procent van hun gezondheidscapaciteit, medisch verplegend personeel en technici om de derde fase van de aanstaande Covid-19 te helpen doormaken, die het meest gecompliceerd is vanwege de exponentiële toename van gevallen die ziekenhuisopname vereisen. Die 3.115 bedden die ze leveren, omvatten ook apparatuur en personeel voor alle specialismen bij patiënten van het nationale volksgezondheidsnetwerk die niet besmet zijn met Covid, een programma dat op 23 maart van deze maand begint en op 23 mei eindigt.

López Obrador stond erop dat met deze samenwerking het volksgezondheidsstelsel, inclusief de marine en de strijdkrachten, wordt vrijgesteld om zich bijna volledig aan de epidemie te wijden, wat garandeert dat het ons op zijn hoogtepunt niet overvalt. Het is een beslissing die we in het weekend hebben genomen en die werd gedeeld door de associatie en het consortium dat het zonder winst zullen doen omdat de kosten van ziekenhuisopname hetzelfde zullen zijn als die van de sociale zekerheidsinstellingen voor de verzekerden.

Bron : Prensa Latina
Bookmark and Share


Terug