Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexico getroffen door zware aardbeving

Datum : 22/03/2012
Land : Mexico

Mexico getroffen door zware aardbeving

Mexico is woensdag getroffen door een zware aardbeving. Het epicentrum bevond zich 15 kilometer ten oosten van Ometepec in de staat Guerrero, nabij Acapulco. De beving had een kracht van 7,4 op de Schaal van Richter. 

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er tot nog toe elf mensen gewond geraakt, waarvan twee ernstig. Minstens 8000 huizen zijn tijdens de aardbeving beschadigd geraakt, waarna er nog 18 naschokken geregistreerd zijn. Een van deze schokken had een kracht van 5,3 volgens de seismologische dienst.

Vooral in kantoren leverde de aardbeving veel tumult op. Getuigen op straat zagen gebouwen gedurende een minuut heen en weer zwaaien en werden snel geëvacueerd. Ook waterleidingen zijn beschadigd en mobiele telefoon netwerken liggen plat waardoor mensen moeite hebben contact met hun dierbaren op te nemen.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug