Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexico: huizen van drugsbazen geveild

Datum : 24/06/2019
Land : Mexico

Mexico: huizen van drugsbazen geveild

In Mexico zijn de huizen van gevangen genomen of overleden drugsbazen publiek geveild. Het ging onder andere om huizen met zwembaden en vluchttunnels, een appartement waar een kartelleider vermoord werd, en een grote boerderij. De Mexicaanse president Andres Manuel Lopéz Obrador heeft beloofd dat de opbrengsten van de veiling naar gemeenschappen zullen gaan die slachtoffer zijn geworden van drugsgeweld.

Lopéz Obrador zegt dat de opbrengsten arme en gemarginaliseerde gemeenschappen in de deelstaat Guerrero, waar veel drugsgeweld plaatsvind, zullen helpen. Uiteindelijk werden echter maar negen van de 27 geveilde huizen verkocht. Volgens Mexicaanse media leverde de actie slechts 56.6 miljoen pesos op (zo'n 2.6 miljoen euro) op, terwijl de verwachting 167 miljoen pesos was (7.6 miljoen euro).

Eerder dit jaar leverde een soortgelijke veiling, waarin huizen en auto's van criminelen werden verkocht, zo'n 1.3 miljoen euro op. Op deze veiling werd onder andere en Lamborghini verkocht. Autoriteiten zeggen dat er de komende maanden meer veilingen zullen plaatsvinden. Lopéz Obrador heeft tevens beloofd het presidentiële vliegtuig te verkopen om met de opbrengst illegale migratie tegen te gaan.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug