Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Mexico investeert in kunstmatige fotosynthese

Datum : 27/10/2012
Land : Mexico

Mexico investeert in kunstmatige fotosynthese

Mexico investeert in onderzoek naar energiewinning uit kunstmatige fotosynthese. Dat moet de CO2-uitstoot omlaag helpen. Met kunstmatige fotosynthese imiteert men natuurlijke fotosynthese, die in planten voorkomt. Bij fotosynthese wordt licht gebruikt om CO2 in koolhydraten om te zetten. Dat kan alternatieve brandstoffen opleveren die minder vervuilen.

Het initiatief komt van de Nationale Raad voor Wetenschap en Technologie van Mexico (Conacyt). Die investeert 1,8 miljoen euro in een eerste studie naar de mogelijkheden van kunstmatige fotosynthese in Mexico.

"Kunstmatige fotosynthese is het meest geavanceerde en veelbelovende wetenschappelijk-technologische aanbod om hoogwaardige energie te genereren", zegt Leticia Torres, onderdirecteur wetenschappelijke ontwikkeling van Conacyt. "Het maakt alleen gebruik van zonlicht, water en de absorptie van CO2 in het milieu."

Volgens Conacyt kan kunstmatige fotosynthese tien tot vijftien keer meer CO2 opnemen dan planten dat kunnen via natuurlijke fotosynthese. Tegelijk kan men waterstof maken, met een hoger energierendement en een lagere milieu-impact dan fossiele brandstof.

Bron : MO*, IPS
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug