Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexico lanceert speciaal bier voor gays

Datum : 26/01/2011

Mexico lanceert speciaal bier voor gays

MEXICO - In Mexico heeft zakenman Dario Rodriquez een nieuw bier gelanceerd voor een specifieke doelgroep: gays. En dat is niet alleen uniek in de wereld, het blijkt ook een schot in de roos. De eerste partij Salamandra en/of Purple HandBeer van cerveceria Minerva (twee namen voor hetzelfde bier) die deze week in de handel kwam, is meteen uitverkocht. Het bier wordt in de markt gezet als honderd procent gemaakt van biologische mout en honing.

Volgens de fabrikant geven de biologische ingredienten de speciale citrusachtige smaak die goed aansluit bij het publiek. Dat zegt Dario Rodriguez Wyler, bedenker van het bier dat gebrouwen wordt bij de Minerva Brouwerij in het Mexicaanse Jalisco. Voor het bier is al interesse uit Colombia, Miami en andere landen uit Zuid-Amerika.

Minerva heeft een reputatie op het gebied van ongebruikelijke biertjes. Zo lanceerde de brouwerij enkele jaren geleden een biertje met de naam Malverde, naar de beruchte Mexicaanse drugkoerier Jesus Malverde die zijn opbrengsten met de armen zou delen en als een moderne Robin Hood bekend stond. Malverde was bier voor de 'narcos'. Twee jaar later introduceerde Minerva het bier '10 Marado', een verwijzing naar de Argentijnse voetballer Maradona.

Bron: El Comercio 

 

Via Caribe Magazine

 

Bookmark and Share


Terug