Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Mexico maakt worst van inktvis met veel proteïne en weinig vet

Datum : 02/03/2017
Land : Mexico

Mexico maakt worst van inktvis met veel proteïne en weinig vet

Wetenschappers van het Mexicaanse Centrum voor Onderzoek naar Voedsel en Ontwikkeling (CIAD) hebben een nieuw, uniek voedselproduct ontwikkeld: een worst van inktvis die rijk is aan eiwit en omega 3 en die tot 70% minder vet bevat. Daarnaast bevat het natuurlijke kleurstoffen en conserveringsmiddelen. 

Het product is onder de naam Aquazul te koop en is ideaal voor mensen met een speciaal dieet,voor kinderen en voor de gastronomische markt. De worst is gemaakt van de reuzeninktvis (Dosidicus gigas) en is momenteel als eerste verkrijgbaar in vleesboetiekjes in de stad Hermosillo. Dit naar aanleiding van een samenwerkingsovereenkomst tussen CIAD   de Rancho Group 17. 

Na elf jaar slaagden onderzoekers erin om waarde toe te voegen aan dit weekdier dat wordt gekenmerkt door zijn hoge voedingswaarde, want het biedt de vitamines A, B en D, licht verteerbare eiwitten en taurine, een aminozuur dat de accumulatie van cholesterol in het lichaam tegengaat. 

Deze prestatie is een voorbeeld van de technologische en innovatieve ontwikkeling die is bereikt door een team onderzoekers van het visserijlaboratorium van CIAD onder leiding van van Juan Carlos Ramirez Suarez. Hij verklaarde dat het elf jaar had gekost om Aquazul te ontwikkelen en dat inktvis werd gebruikt omdat het in de regio een sterk gecommercialiseerde soort is en ook nog eens een rijke bron van eiwitten is.

 

 

 

Bron : FIS
Bookmark and Share


Terug