Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Mexico onderzoekt massasterfte zeeschildpadden

Datum : 19/08/2018
Land : Mexico

Mexico onderzoekt massasterfte zeeschildpadden

De Mexicaanse regering stelt een onderzoek in naar het overlijden van meer dan honderd zeldzame zeeschildpadden in een reservaat in het zuiden van het land. Tussen 24 juli en 13 augustus kwamen in totaal 113 van de met uitsterven bedreigde dieren om. De oorzaak is nog onbekend, maar dat willen de autoriteiten nu opgehelderd hebben.

De zeeschildpadden leefden in een beschermd reservaat in Tonala, een stadje pal ten oosten van de grote stad Guadalajara in het westen van Mexico. Hier zijn namaakstranden aangelegd voor de dieren.

De milieubescherming in het land had aangedrongen op een onderzoek naar de doodsoorzaak. Onder de gestorven schildpadden zijn 102 dwergschildpadden, zes karetschildpadden en vijf soepschildpadden.

De schildpadden werden allemaal nog geen 30 kilometer uit elkaar gevonden op het strand. Mogelijk zijn ze om het leven gekomen door verstikking, losgeraakte vishaken of algen, hoewel ook wordt onderzocht of menselijk handelen de directe oorzaak zou kunnen zijn.

Bron : Reuters, ANP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug