Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Mexico start programma om mayacultuur te behouden

Datum : 04/05/2011

Mexico heeft aangekondigd verschillende programma’s en evenementen te gaan opstarten om aspecten van de mayacultuur te verzamelen, bewaren en verspreiden. Een van de hoofddoelen is het beschermen van mayatalen, aangezien er wereldwijd jaarlijks zo’n twintig talen uitsterven. Het ministerie van Cultuur van de Mexicaanse staat Quintana Roo gaat in samenwerking met de Nationale Raad voor Kunst en Cultuur verschillende acties ondernemen.

De projecten zullen voortbouwen op het in 2008 vastgestelde Programma voor Ontwikkeling van Mayacultuur. Dit programma was een samenwerking van verschillende culturele organisaties en creëerde het Maya Cultuur Forum. Het ministerie van Cultuur wil programma’s opstellen voor verschillende doelgroepen, gebaseerd op afkomst, economische situatie en leeftijd. Bovendien zal de productie van maya volkskunst gestimuleerd worden. De regering hoopt op deze manier maya’s bewuster te maken van hun cultureel erfgoed.
 

Bron : Periodico de Mexico
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug