Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Mexico: tortillas à la Nescafé

Datum : 10/08/2018
Land : Mexico

Mexico: tortillas à la Nescafé

De jonge Mexicaanse ondernemer Carlos Ruiz uit Jalisco heeft een apparaat uitgevonden dat traditionele tortilla’s produceert. De Flatev is speciaal bedoeld voor zijn landgenoten in het buitenland die het voedsel uit hun land heel erg missen.

De Flatev functioneert op basis van een systeem bestaande uit drie elementen: het deeg, de capsule en het recept zelf, zo legde Ruiz uit in een vraaggesprek met de Nationale Informatieraad voor Wetenschap en Technologie (Conacyt).

“Te beginnen met het deeg, we gebruiken slechts natuurlijke ingrediënten van maïsmeel of tarwemeel, waar we water van hoge kwaliteit aan toevoegen”, aldus de uitvinder. “Het is heel belangrijk om de juiste hoeveelheid water aan de capsule toe te voegen, zodat het deeg vers blijft en de tortilla nog steeds de juiste vochtigheid heeft als hij uit het apparaat komt”, voegde hij daaraan toe.

Met betrekking tot de capsules vermeldde Ruiz dat ze niet minder dan 12 prototypes gemaakt hadden totdat ze een model gevonden hadden waar het deeg niet aan bleef kleven mede afhankelijk van de ingrediënten en de tijd en de temperatuur die de Flatev gebruikt om het verse product te produceren.

“De capsules zijn gemaakt van herbruikbaar plastic en de dekseltjes zijn , . Ze worden luchtdicht verpakt zodat het deeg vers blijft gedurende 45 dagen”, zo omschreef hij zijn uitvinding.

De ondernemer legde uit dat de machine de capsule opent en het deeg er uit haalt, plat maakt, en gedurende 1 à 2 minuten bakt in een bakje dat de producten nog warm houdt ook. De jonge uitvinder, afkomstig uit Jalisco, gaf bovendien aan dat het prototype van de machine gebaseerd was op een koffiezetapparaat, wat hem op het idee bracht om extra smaakjes en zelfs kleur aan het deeg toe te voegen, gebaseerd op verschillende maissoorten.

 

Bron : www.razon.com.mx
Bookmark and Share


Terug