Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexico verleent rechtsbijstand in de VS

Datum : 06/03/2017
Land : Mexico

Mexico verleent rechtsbijstand in de VS

Mexico gaat in consulaten in meer dan vijftig steden in de Verenigde Staten rechtsbijstand verlenen om haar burgers te beschermen tegen de hardere maatregelen tegen immigratie. Minister van Buitenlande Zaken Luis Videgaray heeft bevestigd zich zorgen te maken om de mensenrechtenschendingen in de VS. De migrantencentra zullen echter illegaliteit niet "promoten."

Miljoenen Mexicanen die al jaren in de VS wonen kunnen de komende tijd te maken krijgen met een langdurige en kostbare rechtszaak. De centra zijn bedoeld om rechtsbijstand te verlenen aan Mexicanen die vrezen dat hun mensenrechten gevaar lopen. Er zijn momenteel zo'n 11 miljoen illegale immigranten in de Verenigde Staten. Zo'n 6 miljoen daarvan zijn Mexicaans staatsburger. 

De relatie tussen Mexico en de Verenigde Staten staat sinds het aantreden van president Trump eind januari op scherp. Een week na zijn inauguratie kondigde Trump aan te beginnen aan het bouwen van de grensmuur tussen de twee landen. Ook zei hij nogmaals dat Mexico voor de kosten van die muur zou moeten opdraaien. 

 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug