Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Mexico verwacht ratificatie van vrijhandelsverdrag met Midden-Amerika

Datum : 27/02/2013
Land : Mexico

Mexico verwacht ratificatie van vrijhandelsverdrag met Midden-Amerika

Mexico is klaar om zijn relatie met Midden-Amerika te moderniseren en die op een hoger niveau van strategische samenwerking te brengen. Maar daarvoor is het wel nodig dat eerst alle landen van de regio het Vrijhandelsverdrag ratificeren. 

Dit verklaarde de president van Mexico,  Enrique Peña Nieto, tijdens een bijeenkomst met de leiders van het Systeem van Midden-Amerikaanse Integratie (Sica) afgelopen week in San José, de hoofdstad van Costa Rica. “Mexico heeft beloofd meer verantwoordelijkheid te nemen voor de buurlanden in Midden-Amerika en we willen onze relatie verdiepen. We gaan door met het bevorderen van investeringen in infrastructuur om tot een productievere uitwisseling en integratie komen”, zei Peña Nieto. 

De bijeenkomst had juist ten doel om de relatie tussen beide partijen voor de toekomst te evalueren wat betreft thema’s als handel en regionale veiligheid. De Mexicaanse president onderstreeptte dat Midden-Amerika “niet alleen een buurregio is, maar ook een regio die prioriteit heeft en een broeder is. En waarmee Mexico overeenkomsten heeft op politieken economisch gebied en in het streven naar vrede en voorspoed.” 

De president van Costa Rica, Laura Chinchilla, reageerde met: “Mexico en Midden-Amerika zijn klaar voor een modernisering van de relaties en het op een hoger plan brengen van onze strategische samenwerking.” Aan de bijeenkomt namen, naast de genoemde presidenten, ook president Ricardo Martinelli van Panama, Porfirio Lobo van Honduras en Otto Pérez van Guatemala deel. De Dominicaanse Republiek was vertegenwoordigd door de vicepresident Margarita Cedeño, El Salvador door kanselier Hugo Martínez en Nicaragua door de minister van Economie , Orlando Solórzano.

 
Bron : Siglo XXI
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug