Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Mexico wil meer toeristen

Datum : 17/02/2011
Land : Mexico

Mexico wil meer toeristen

Mexico wil dit jaar het aantal toeristen met 15 procent verhogen. Het ministerie van Toerisme en de Mexicaanse Raad voor de Promotie van het Toerisme hebben bekendgemaakt wat hun strategie is om dit doel te bereiken. Volgens minister Gloria Guevara zal de toename van bezoekers in fases moeten verlopen. Men wil de markt in segmenten verdelen en tegelijkertijd de aanwezigheid in de Verenigde Staten en Canada versterken, alsmede de promotie intensiveren in Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Minister Guevara gaat ervan uit dat de voorwaarden voor een stijging is voldaan. Ze wijst erop dat 97 procent van de inkomende toeristen terugkomen en dat de gastvrijheid voor buitenlanders wordt gewaardeerd met een 9,2 op een schaal van 10. Verder wijst de toerismeminister op het feit dat grote hotelketens als IHG en Rosewood recent voor 750 miljoen dollar hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van meer dan veertig nieuwe hotels in Mexico. Ten slotte benadrukt Guevara dat mexico ruim 30 duizend archeologische opgravingen telt, meer dan welk ander land dan ook. 

Bron : Excelsior
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug