Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexico zal Honduras helpen 20.000 banen te creëren

Datum : 30/07/2019
Land : Mexico

Mexico zal Honduras helpen 20.000 banen te creëren

Mexico, een opstapje naar de VS voor velen uit Midden-Amerika die willen ontsnappen aan geweld en armoede, heeft de afgelopen maanden een golf van migranten meegemaakt die spanningen met Washington veroorzaakte.

De Mexicaanse president Andrés Manuel Lopez Obrador ontmoette zaterdag zijn Hondurese collega Juan Orlando Hernández in de Mexicaanse staat Veracruz om een overeenkomst te ondertekenen voor een ontwikkelingsprogramma voor Honduras, dat ook een plan omvat voor het planten van bomen, dat al actief is in Mexico.

Onder de naam “Zaai Leven ” betaalt de regeling boeren een maandelijks bedrag om bomen en gewassen te planten. Mexico heeft vorige maand een deal gesloten met El Salvador om hetzelfde project voor te stellen aan de Midden-Amerikaanse staat.

Hernández zei dat de regeling de "juiste weg" was om de economieën van beide landen te stimuleren en riep op tot de oprichting van een "grote internationale coalitie voor het genereren van enorme aantallen banen" in Honduras, Guatemala en El Salvador.

Mexico zal Honduras steunen "om tussen nu en december 20.000 banen te creëren", zei de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard.

De Amerikaanse president Donald Trump had gedreigd met harde nieuwe handelstarieven tegen Mexico, tenzij dit land zou ingrijpen om de migratiegolf te stoppen. Maar de spanningen namen af nadat Mexico vorige maand duizenden veiligheidstroepen aan zijn grenzen had ingezet.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug