Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

MFK trekt bereidwilligheidsverklaring in

Datum : 29/10/2012
Land : Curaçao

MFK trekt bereidwilligheidsverklaring in

Amper drie dagen na de ondertekening van de bereidwilligheidsverklaring is de poging van PS, MFK en MAN om opnieuw een regeringscoalitie te vormen uit elkaar geklapt en het document waardeloos. Gerrit Schotte, leider van MFK, heeft zondagavond bekend gemaakt dat zijn partij zich terugtrekt uit de besprekingen. De partij is het er niet mee eens hoe de zaken rondom de kabinetsvorming geregeld zijn. 

De MFK-leider geeft aan dat Helmin Wiels, leider van PS, niet serieus onderhandelt, maar zijn gesprekspartners beledigt in zijn radioprogramma. Wiels vermoedt dat de MFK bang is voor de screening. "De afgelopen week hadden we het moeten hebben over kabinetsvorming en hoe de huidige situatie aangepakt gaat worden. In plaats daarvan ging het over de screeningswet. Dat Schotte zich aangesproken voelt, is zijn probleem. Verder ga ik hier geen discussie over aan. Curaçao staat namelijk voor grotere problemen", aldus Wiels.

Schotte heeft tijdens zijn verklaring naar voren gebracht dat Wiels het alleen maar over de onafhankelijkheid van Curaçao heeft gehad, maar dat hij het nu met tien jaar wil uitstellen. Wiels zegt hierop dat Schotte weer niet goed heeft geluisterd en dat hij inderdaad altijd heeft aangegeven dat hij voor de onafhankelijkheid is, maar dat dit op een verantwoorde manier moet gaan. Schotte heeft Wiels publiekelijk uitgedaagd met andere partijen in zee te gaan om een coalitie te gaan vormen en zelf premier te worden. Het lijkt onwaarschijnlijk dat PS met andere partijen een coalitie kan vormen.

Bron : Versgeperst, Antilliaans Dagblad
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug