Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Milieu noodtoestand in Mexico-Stad

Datum : 16/05/2019
Land : Mexico

Milieu noodtoestand in Mexico-Stad

Autoriteiten hebben afgelopen dinsdag een milieu noodtoestand uitgeroepen in de hoofdstad van Mexico, een van de meeste bevolkte steden ter wereld, nadat rook van dichtbij zijnde natuurbranden de vervuiling heeft verhoogd en als potentieel bedreigend wordt geacht voor de gezondheid.

Milieuautoriteiten adviseren de bewoners om binnen te blijven met de ramen en deuren gesloten. Met name de kwetsbare groepen, zoals kinderen, de ouderen en de zieken, is gevraagd op om binnen te blijven.

De lokale overheid zei afgelopen woensdag dat de circulatie van voertuigen zou worden ingeperkt. De Mexicaanse hoofdstad herbergt negen miljoen mensen, met meer dan eenentwintig miljoen binnen het hoofdstedelijke gebied.

De milieucommissie van de hoofdstad kwam onder druk te staan om te handelen nadat het zicht in de stad snel is verslechterd in de afgelopen week vanwege as en rook. Droogte heeft een belangrijke rol gespeeld in de natuurbranden rondom de stad.

Tijdens een meting in het station in Nezahualcoyotl werd 158 microgram fijnstof per kubieke meter lucht gemeten terwijl de Wereld Gezond Organisatie een luchtkwaliteit onder 25 microgram adviseert.

De luchtkwaliteit van Mexico-stad, ooit berucht wegens de dodelijkheid, verbeterde in de jaren negentig. In de afgelopen jaren zijn er weer tekenen dat het verslechterd.

De milieuautoriteiten vroegen bewoners en ondernemers hun bijdrage te leveren om de uitstoot te verminderen, minder auto te rijden, terwijl de autoriteiten de natuurbranden te lijf gaat in Mexico-stad en omringende staten.

De burgemeester van Mexico-stad, Claudia Sheinbaum, vertelde de media dat de in overweging heeft genomen om de scholen eventueel te sluiten later in de week.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug