Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Milieuvriendelijke bussen in Braziliaanse stad Curitiba

Datum : 14/06/2011
Land : Brazilië

Milieuvriendelijke bussen in Braziliaanse stad Curitiba

Autobedrijf Volvo heeft aangekondigd zestig hybride bussen te gaan inzetten in de Braziliaanse stad Curitiba. De bussen zullen twee motoren hebben, waarvan een op elektriciteit en een op biodiesel. De bussen zijn economischer en milieuvriendelijker dan traditionele bussen, aldus Volvo. Het brandstofverbruik vermindert met 35 procent en de bussen stoten 80 tot 90 procent minder schadelijke uitlaatgassen uit.

De bussen zullen geproduceerd worden in Brazilië, waarbij een revolutionaire techniek gebruikt zal worden. “Het is de meest geavanceerde techniek die er op dit moment bestaat. De twee motoren functioneren parallel en onafhankelijk. De elektromotor wordt daarbij gebruikt om te starten, te versnellen en te remmen”, aldus een woordvoerder van Volvo.

Volvo zegt het Braziliaanse Curitiba gekozen te hebben voor dit experiment omdat deze stad een geschiedenis heeft met milieuvriendelijke maatregelen.  De stad staat bekend om zijn goede stadsplanning en uitstekende openbaar vervoer. Daarnaast is Curitiba door UNESCO aangewezen als modelstad en werd ze in 1996 door Turkse stadsplanologen de meest innovatieve stad ter wereld genoemd.
 

Bron : Gazeta do Povo
Bookmark and Share


Terug