Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Militair Guatemala krijgt 6060 jaar celstraf

Datum : 14/03/2012
Land : Guatemala

Militair Guatemala krijgt 6060 jaar celstraf

Een rechtbank in Guatemala heeft een voormalige militair maandag tot 6060 jaar celstraf veroordeeld wegens zijn aandeel in een massamoord in 1982. De 55-jarige Pedro Pimentel maakte deel uit van een speciale eenheid die in het dorp Dos Erres 201 mensen ombracht.

Voor elke vermoorde dorpeling heeft Pimentel dertig jaar celstraf gekregen. In de praktijk duurt een gevangenisstraf in Guatemala maximaal vijftig jaar. De massamoord in Dos Erres was een van ergste bloedbaden tijdens de burgeroorlog die het Centraal-Amerikaanse land van 1960 tot 1996 teisterde.

Pimentel en circa twintig andere leden van zijn elite-eenheid pleegden de massamoord toen ze in Dos Erres naar wapens zochten. Vier andere militairen zijn in augustus vorig jaar ook al tot 6060 jaar celstraf veroordeeld voor hun aandeel aan de moorden in Dos Erres.

  •  
Bron : IPS
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug