Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Miljardair gearresteerd in schandaal Petrobras

Datum : 26/11/2015
Land : Brazilië

Miljardair gearresteerd in schandaal Petrobras

Een van Brazilië ’s rijkste zakenlieden en een top senator zijn gearresteerd in de corruptiezaak van het staatsoliebedrijf Petrobras.  

Andre Esteves (foto) werd aangehouden in zijn huis in Rio de Janeiro. Zowel daar als op de bank die hij in São Paulo leidt, werden documenten in beslag genomen. Tegelijk werd Delcidio Amaral, leider van de Arbeiderspartij (PT) in de senaat, gearresteerd. Beide mannen worden ervan beschuldigd het onderzoek te hebben tegengewerkt. 

Esteves is de 13e rijkste man van Brazilië, die naar schatting goed is voor USD 2,5 miljard. Amaral is de eerste zittende senator die in het schandaal is gearresteerd. De politie gaf een band vrij waarop Amaral aan het gevangengenomen hoofd internationale divisie van Petrobras voorstelt niets te zeggen over Amaral en Esteves. In ruil zou deze Nestor Cervero worden geholpen om uit Brazilië te ontsnappen naar Europa. 

De band was in het geheim opgenomen door de zoon van Cervero. Die vertelde aan de media dat zijn vader en hij het oneens waren over het ontsnappingsplan. Afgelopen woensdag hield de senaat een spoedzitting en steunde daarin het besluit van het Hooggerechtshof om Amaral te arresteren. 

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug