Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Minder coca en drugs in Colombia

Datum : 06/05/2011
Land : Colombia

Minder coca en drugs in Colombia

Voor het derde jaar op rij is de verbouwing van coca en de productie van cocaïne in Colombia afgenomen. Vooral in de regio’s Nariño, Cauca Guaviare en Bolívar, verminderde de cijfers sterk, hoewel deze gebieden nog steeds de meeste productie vertegenwoordigen. De hoeveelheid coca- en cocaïneproductie is nu op hetzelfde niveau als het was voor de enorme explosie van drugssmokkel vanuit Colombia in de tweede helft van de jaren negentig.

Volgens metingen van de Verenigde Naties eindigde Colombia in 2010 met 59.000 hectaren cocaverbouwing. Dat is circa 9.000 hectare minder dan in 2009, en vormt het laagste cijfer van de afgelopen 15 jaar. In 2000 bereikte de productie haar hoogtepunt met een totaal oppervlak van 163.000 hectaren aan cocaplantages.

Binnenkort komt de CIA met haar eigen cijfers. Deze zijn over het algemeen hoger dan die van de Verenigde Naties. Intussen nemen de cocaverbouwing en cocaïneproductie in Peru en Bolivia weer toe.
 

Bron : El Tiempo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug