Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Minder economische groei verwacht in Brazilië

Datum : 24/06/2019
Land : Brazilië

Minder economische groei verwacht in Brazilië

Braziliaanse economen verwachten dat de economische groei in 2019 slechts 0.93 procent zal zijn. Dit is minder dan de 1.1 procent groei in 2017 en 2018. Eerder was de verwachting dat de economische groei juist toe zou nemen dit jaar, maar deskundigen lijken steeds minder positief te worden. De voorspellingen komen uit een wekelijkse enqûete van de Braziliaanse Centrale Bank onder analisten van zo'n 100 financiële instituten. Vorige week was de zestiende week op rij dat de voorspellingen naar beneden werden aangepast.

De Braziliaanse economie probeert zich te herstellen van een ernstige recessie in 2015 en 2016, jaren waarin de economie steeds met 3.5 procent kromp. Ook voor 2020 werden de voorspellingen bijgesteld, van 2.5 procent naar 2.2 procent groei. De veranderingen lijken beïnvloed door het uitkomen van de Index van Economische Activiteit van de Centrale Bank. Dit overzicht wordt ieder kwartaal gepubliceerd en wordt gezien als een goede graadmeter voor de economische groei. Dit kwartaal werd een krimp in economische activiteit aangetoond in vergelijking met vorig jaar.

Andere zaken die door de markten nauw in de gaten worden gehouden zijn de plannen rondom het hervormen van de Braziliaanse pensioenen, een pakket aan maatregelen dat - zo zegt president Jair Bolsonaro - moet helpen om het Braziliaanse begrotingstekort in te dammen en de economie weer op de rails te krijgen. De maatregelen zijn onderwerp van hevig debat in het parlement.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug