Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Minimumloon op Saba gaat omhoog

Datum : 28/12/2013
Land : Saba

Minimumloon op Saba gaat omhoog

Het minimumloon in Saba gaat met 7,5 procent omhoog naar 4,96 dollar per uur. Ook de werkloosheidsuitkering WW, onderstand (bijstand) en ouderdomsuitkering AOV zullen met 6.1 procent worden opgetrokken, zo heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

Saba heeft al langere tijd op een verhoging van het minimumloon en van de WW aangedrongen. De staatssecretaris is echter niet op het voorstel van het Sabaanse bestuurscollege en werkgevers ingegaan om het minimumuurloon op te trekken naar 5,50 dollar.

Volgens Klijnsma brengt de verhoging Saba op hetzelfde niveau als Sint Eustatius, waar het minimumloon nu al 4,96 dollar is. Evenals de minimumlonen, zullen ook de WW en AOV op Sint Eustatius en Bonaire niet worden opgetrokken.

In de 7,5 procent verhoging van het minimumloon op Saba is 1,4 procent opgenomen om de flink toegenomen kosten voor levensonderhoud te compenseren. Staatssecretaris Klijnsma liet weten dat meer stappen om de koopkracht van minderdraagkrachtigen op Saba te verhogen mogelijk volgen na statistisch onderzoek naar de economische ontwikkeling en het Bruto Nationaal Product op Saba. De verhoging van de sociale uitkeringen op Saba kost 70.000 euro en komt ten laste van de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Foto: Staatssecretaris Klijnsma tijdens een bezoek aan Saba in juli. 

Bron : The Daily Herald, Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug