Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Minister lanceert receptenboek

Datum : 16/04/2013
Land : Chili

Minister lanceert receptenboek

De Chileense minister voor Sociale Ontwikkeling, Joaquín Lavín, heeft samen met FOSIS (deel van het Ministerie voor Sociale Ontwikkeling in het land) een receptenboek gelanceerd met goedkope recepten voor de bevolking die over minder financiële middelen beschikt.

Minister Lavín zei: "We hebben een onderzoek gedaan in samenwerking met gezinnen die lagere inkomsten hebben. We zijn tot de conclusie gekomen dat een gezin van vier personen dagelijks zo'n 2000 pesos (3,50 euro) aan voedsel besteedt. Toen hebben we drie chef-koks uitgedaagd om gezond, goedkoop en lekker eten te bereiden met dit budget. Eigenlijk is het wel mogelijk.".

FOSIS directeur Claudio Storm stelde "We zijn van plan om dit receptenboek samen met onze opleiding huishoudfinanciën in heel Chili aan te bieden.  Er zijn 10.000 exemplaren beschikbaar voor gezinnen die geen toegang tot een computer hebben. Maar we willen hiermee ook een bijdrage leveren aan de gehele bevolking, zodat ze via onze website www.fosis.cl deze recepten kunnen downloaden.

Het initiatief is gericht op de afname van hoge bloeddruk, cholesterol, obesitas en de neiging tot suikerziekte onder mensen met lagere inkomsten. 

Foto: Joaquín Lavín


 

Bron : www.biobiochile.cl
Bookmark and Share


Terug