Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Minister weg na ophef nationaliteit

Datum : 16/06/2013
Land : Haïti

Minister weg na ophef nationaliteit

In Haïti is afgelopen week de minister van overzeese Haïtianen, Bernice Fidelia, opgestapt nadat de ophef over haar veronderstelde dubbele nationaliteit bleef aanhouden. In een door haar ministerie uitgegeven verklaring liet de ex-bewindsvrouwe weten de nationaliteitskwestie ‘spuugzat’ te zijn en af te treden.

Vanaf het moment van haar beëdiging in het kabinet van premier Laurant Lamothe beweren verschillende ambtenaren en juristen dat de 51-jarige Fidelia naast de Haïtiaanse ook het Amerikaanse staatsburgerschap bezit. De grondwet van Haïti verbiedt burgers met een dubbele nationaliteit een openbare functie uit te oefenen. Minister van Buitenlandse Zaken Pierre-Richard Casimir zal voorlopig haar taken waarnemen.

Tijdens de regeerperiode van Lamothe’s voorganger Martelly werkte Fidelia als Haïtiaans diplomaat in de Verenigde Staten. Reeds toen waren er in Haïti twijfels over haar nationaliteit.

Bron : Caribseek News, Caribbean360
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug