Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Minstens 21 mensen omgekomen door slecht weer in Costa Rica

Datum : 07/04/2011
Land : Costa Rica

Minstens 21 mensen omgekomen door slecht weer in Costa Rica

Door de slechtste weeromstandigheden van de laatste jaren in Costa Rica hebben nu al 21 mensen het leven gelaten, zijn een onbekend aantal mensen verdwenen en 1.400 mensen dakloos geworden. Ook is er veel materiële schade. De overheid heeft de noodtoestand uitgeroepen aan de Pacifische kust en het midden van het land.

In Costa Rica is momenteel sprake van de meest heftige weersomstandigheden sinds jaren. In twee dagen is er driemaal zoveel regen gevallen als  gemiddeld in de hele maand november. En het is nog niet voorbij: Werner Stoltz van het Nationaal Meteorologisch Instituut van Costa Rica verwacht dat de regenval nog minstens tot vrijdag zal aanhouden.

De president van Costa Rica, Laura Chinchilla, heeft aankomende donderdag en vrijdag als dagen van nationale rouw uitgeroepenen en heeft tevens staatsbedrijven (zoals het elektriciteitsbedrijf) met een overschot opgeroepen een deel van dit overschot over te brengen naar de rampgebieden.

Chinchilla geeft aan dat Costa Rica genoeg economische middelen heeft om de crisis onmiddellijk aan te pakken, maar heeft  eventueel een beroep zal doen op leningen van internationale instanties om de infrastructuur  weer te herstellen.

Ook heeft zij aangegeven dat het vliegverkeer  ernstig is verminderd en hulp nodig heeft van bevriende buurlanden. Harold Rivas, de  Ambassadeur van Nicaragua  in Costa Rica, heeft de hulp van zijn land al toegezegd.

Bron : El Pais
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug