Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Misdaad vormt rem op Mexicaanse economie

Datum : 19/04/2012
Land : Mexico

Misdaad vormt rem op Mexicaanse economie

De georganiseerde misdaad is uitgegroeid tot een rem op de economie van Mexico. Dit stelde Nobelprijswinnaar Paul Krugman tijdens een optreden in het World Business Forum 2012 in de Mexicaanse industriestad Monterrey. Hoewel Latijns Amerika in een betere economische vorm verkeert dan sommige ontwikkelde landen, wordt Mexico tegengehouden door een golf van drugsgerelateerde criminaliteit met een afname van investeringen als gevolg, aldus Krugman, die in 2008 de Nobelprijs voor de Economie won.

Volgens Krugman wijzen de cijfers niet op een grote toename van het Mexicaanse bruto binnenlands product, maar zijn de mensen in de economie meer optimistisch. Het optimisme in Mexico zou toenemen als er tekenen van een afname van geweld zouden bestaan. Krugman concludeerde ook dat de Mexicaanse economie wordt tegengehouden door een lage productiviteit van het bedrijfsleven en de slechte kwaliteit van het schoolsysteem. Mexico’s levensstandaard zal stijgen als monopolies worden doorbroken en het concurrentievermogen wordt bevorderd via nieuw beleid, zo beredeneert de econoom.

Het zesde World Business Forum in Monterrey, Mexico’s grootste industriële stad, trekt bedrijfsleiders en economische analisten uit de hele wereld.

Bron : Latin American Herald Tribune, EFE
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug