Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Modeontwerper Oscar de la Renta overleden

Datum : 22/10/2014

Modeontwerper Oscar de la Renta overleden

De modeontwerper Oscar de la Renta, die de voormalige first lady's Jackie Kennedy en Hillary Clinton kleedde, is op 82-jarige leeftijd overleden. In 2006 werd bij hem kanker vastgesteld.

Geboren in de Dominicaanse Republiek in 1932 vertrok hij als 18-jarige naar Madrid om zich te bekwamen in schilderkunst. Al snel werd hij geraakt door de mode en hij werd leerling van de Spaanse ontwerper Cristobal Balenciaga.

De la Renta maakte naam in de vroege jaren zestig toen Jackie Kennedy vaak zijn keliding droeg. Enige jaren later lanceerde hij zijn eigen label. In de volgende decennia kleedde hij bijna elke First lady, tot aan Michelle Obama toe. Betty Ford, Nancy Reagan, Hillary Clinton en Laura Bush kozen allemaal voor zijn jurken.

Zijn roem groeide toen Amal Alamuddin hem vroeg haar bruidsjurk te ontwerpen voor haar huwelijk met George Clooney. “George en ik wilden een romantische en elegante bruiloft en ik kan me niemand anders dan Oscar voorstellen die deze sfeer in een jurk weet te vangen”, zei ze tegen het blad Vogue.

De la Renta overleed in zijn huis in Connecticut. Zijn stiefdochter Eliza Reed Bolan zei in een verklaring dat hij was overleden, omringd door familie en vrienden.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug