Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Modeontwerpster Isabel Toledo overleden

Datum : 27/08/2019
Land : Cuba

Modeontwerpster Isabel Toledo overleden

Isabel Toledo, de Cubaans-Amerikaanse modeontwerpster die Michelle Obama kleedde, is maandag op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Ze kreeg internationale erkenning toen Michelle Obama voor haar creatie koos tijdens de inauguratie van haar man. De toenmalige First Lady droeg een geelgroene jas met daaronder een jurk in dezelfde kleur, beide gemaakt van wol en kant. Was het geel? Was het groen? Was het goed? Volgens Toledo was dit de kleur van citroengras, geinspireerd op de Thaise keuken.

Voordat ze First Lady was, was Obama al fan van Toledo’s creaties. Zo droeg ze bij een benefiet in 2008 een zwarte jurk van haar hand. Ook bij een ontmoeting met koningin Elizabeth II droeg ze een van haar ontwerpen.

Toledo werd in 1961 geboren in Cuba als Isabel Izquierdo. Ze emigreerde op 8-jarige leeftijd met haar ouders naar de Verenigde Staten. Later studeerde ze mode aan het Fashion Institute of Technology en aan Parson’s School of Design in New York. In 1984 begon ze met haar eigen modelijn. In datzelfde jaar trouwt ze met Ruben Toledo. Samen met haar man vormde ze een flamboyant New Yorks modeduo. 

Bron : BBC, The Washington Post, De Standaard, AP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug