Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Mogelijk Colombiaans neurologisch succes

Datum : 21/06/2019
Land : Colombia

Mogelijk Colombiaans neurologisch succes

Volgens de Colombiaanse neuroloog Gabriel Castillo is er reden voor optimisme voor patiënten met verlammingsverschijnselen veroorzaakt door hersenbeschadiging.

Hoewel zijn behandeling nog slechts succesvol geweest is bij 1 patiënte, een vrouw van veertig die een beroerte gekregen had waardoor haar rechterzijde volledig verlamd was.

Dokter Castillo bereikte dat ze de controle over haar lichaam weer terugkreeg dankzij een speciaal ontwikkelde techniek, waarbij de hersenen van de patiënte met elektromagnetische golven gestimuleerd werden. Het succes kan het begin zijn van effectieve behandelmethodes voor ziektes als cerebrale parese, trombose, multiple sclerose en Parkinson.

De behandeling werd uitgevoerd in het John Hopkins ziekenhuis in Baltimore in de Verenigde Staten, dat wereldleider is in elektromagnetische stimulatie.

Eerder dit jaar presenteerde Castillo zijn succesvolle behandelmethode op een internationale medische conferentie over hersenstimulatie in Vancouver, Canada.

Bron : RCN
Bookmark and Share


Terug