Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mogelijk wapen moordzaak Wiels gevonden

Datum : 14/06/2014
Land : Curaçao

Mogelijk wapen moordzaak Wiels gevonden

Op Curaçao heeft een speciaal team zaterdagochtend in Punda vermoedelijk het wapen gevonden, waarmee het Statenlid Helmin Wiels op 5 mei vorig jaar om het leven is gebracht.

“Duikers hebben vanochtend inderdaad een vuurwapen gevonden in het Waaigat. Onderzoek moet echter uitwijzen of het gevonden wapen ook het moordwapen is dat bij de moord op Wiels is gebruikt”, aldus officier van justitie Guillano Schoop desgevraagd tegenover de Amigoe

Schoop kon verder niet in details treden over de vondst. Zo is nog onbekend of het onderzoek naar het gevonden wapen door deskundigen op het eiland of door het Nederlands Forensisch Instituut wordt gedaan. De agenten waren tevreden met de vondst – een zwarte plastic zak bedekt met zeewier – die vervolgens in een met zeewater gevulde grote plastic container werd gedaan en werd weggevoerd door twee van de betrokken agenten.

De politie had al aanwijzingen dat het voorwerp in het water bij het Waaigat zou zijn gedumpt. Het wapen werd vlak bij het door de politie afgezette monument ter herdenking van de in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde landgenoten gevonden, met behulp van een opblaasbare boot en gespecialiseerde apparatuur. 

 

Bron : Amigoe
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug