Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Moody's beoordeelt 30 Argentijnse banken negatief

Datum : 28/09/2012
Land : Argentinië

Moody's beoordeelt 30 Argentijnse banken negatief

Ratingbureau Moody’s heeft de scores van 30 beoordeelde Argentijnse financiële instellingen in negatief veranderd. Moody’s heeft de cijfers van stabiel naar negatief omgezet wegens de vooruitzichten van land. Het invloedrijke bureau heeft Argentinië op niveau B3 gezet, zes niveaus boven “junk territory”. 

Moody’s zegt dat Argentijnse lukrake beslissing op het gebied van economisch beleid, zoals recentelijk bleek uit de nationalisering zonder compensatie van oliemaatschappij YPF, evenals vragen over de betrouwbaarheid van officiële statistieken, het moeilijk maken om de Argentijnse reële economische toestand met zekerheid te bepalen. Moody’s zegt dat de verandering in vooruitzichten voor de banken risico’s omvat die voortvloeien uit toegenomen staatsinterventies, zoals strengere controle op deviezen. Dit beleid, samen met wijzigingen in de statuten van de Centrale Bank, doen vragen rijzen over de voorspelbaarheid van het overheidsbeleid, en die onzekerheid leidt er toe dat buitenlandse valuta deposito’s het land snel verlaten.

De getroffen financiële instellingen zijn onder andere Banco Comafi, Banco de Galicia y Buenos Aires (GALI.BA) en Banco Macro (BMA, BMA.BA). In april verlaagde Standard & Poor’s ook al zijn kijk op Argentinië van stabiel naar negatief als gevolg van de nationalisering van YPF en de beperkingen op gebied van internationale handel. Van dit bureau krijgt Argentinië een B, vijf niveaus boven “junk territory”.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug