Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Moody's degradeert economische status Argentinië

Datum : 18/03/2014
Land : Argentinië

Moody's degradeert economische status Argentinië

De internationale kredietbeoordelaar Moody’s verlaagde de kredietstatus van Argentinië een stap naar beneden; van B3 naar Caa1. Dit komt door de vermindering in de nationale reserves en het “inconsistente” economisch beleid. 

Moody’s liet maandag in een persconferentie weten dat het overweegt om te concluderen dat Argentinië “een verhoogd risico heeft om verplichtingen over schulden in buitenlandse valuta niet te kunnen betalen. Argentinië heeft geen toegang tot de buitenlandse markten, wat betekent dat het land haar reserves onder controle moet hebben, zodat de schulden kunnen afbetaald worden in buitenlandse valuta.” 

Moody’s benadrukte ook de “zeer hoge inflatie” waarvan verwacht wordt dat het “dit jaar zal stijgen naar 25 procent”. De organisatie zal voor de komende maanden de status op een “stabiel niveau” laten. De verwachting is dat de vermindering van reserves op een gegeven moment minder snel zal gaan. Moody’s merkte wel op dat “de moeilijkheden die de regering heeft om de economische disbalans op te lossen” ervoor zorgt dat er in de toekomst hogere risico’s genomen gaan worden. 

Dat Argentinië gaat onderhandelen met de Parijs Club, beginnend op 26 mei, over onbetaalde schulden wordt door Moody’s als een “positieve stap” gezien. De Parijs Club is een informele groep van financiële bestuurders uit de grootste economieën ter wereld. Landen met grote economische problemen kunnen daar terecht voor schuldenverlichting, herstructurering van schulden en totale opheffing van schulden. 

Bron : MercoPress, Club de Paris
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug