Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Mooiste Spaanse woord: 'Querétaro'

Datum : 20/06/2011

Op de Dag van de Spaanse taal hebben meer dan 140.000 mensen uit 150 landen Querétaro gekozen tot het mooiste woord uit de Spaanse taal. Dat heeft het Instituto Cervantes bekend gemaakt. 

Querétaro, naam van een Mexicaanse stad, komt uit de inheemse otomí-taal en betekent 'eiland van de blauwe salamanders'. In de einduitslag werd Querétaro op de voet gevolgd door sueño (droom), gracias (bedankt) en libertad (vrijheid).

Het was de derde maal dat de viering van de Dag van de Spaanse taal plaatsvond. Het project is bedacht door het Instituto Cervantes in 2009 om de verspreiding van het Spaans over de vijf continenten te bevorderen. 

In de 78 vestigingen van het Spaanse instituut, verspreid over 44 landen waren allerlei culturele activiteiten georganiseerd. In Peking stond het werk van de Peruaanse auteur Vargas Llosa centraal en in Frankfurt stond de Dag van het Spaans in het teken van een nieuwe generatie flamenco artiesten.  

 

 

Bron : Proceso
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug