Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Moordpercentage in São Paulo stijgt met 71 procent

Datum : 24/12/2012
Land : Brazilië

Moordpercentage in São Paulo stijgt met 71 procent

Het percentage moorden in de Braziliaanse stad São Paulo van vorige maand ligt 71 procent hoger dan dat van november 2011. In november werden in São Paulo 170 mensen met geweld om het leven gebracht, zo meldde de municipale overheid deze week. Vergeleken met oktober 2012 daalde het moordpercentage echter licht.  In die maand werden 176 mensen vermoord. 

In de hele staat São Paulo werden in november 534 mensen vermoord, een stijging van 43 procent vergeleken met vorig jaar. In de eerste elf maanden van 2012 werden in totaal 4.300 moordonderzoeken geopend door de politie van de staat São Paulo. 104 van deze onderzoeken betroffen moorden op politie agenten. 

De federale overheid zegt dat de golf van geweld waar São Paulo de afgelopen maanden mee te kampen heeft in gang is gezet door drugsbazen van de criminele bende PCC. Deze criminelen bevinden zich hoofdzakelijk in de gevangenis, maar geven van daaruit bevelen aan hun bendes. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug