Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Moordverdachte in zaak Wiels dood in cel

Datum : 07/09/2013
Land : Curaçao

Moordverdachte in zaak Wiels dood in cel

Luigiano F., verdachte in de moordzaak van de Curaçaose politicus Helmin Wiels (zie foto), is dood in zijn cel op Curaçao gevonden. Volgens perswoordvoerder Guillano Scoop wijst alles in de richting van zelfmoord, maar onderzoek moet dat uitwijzen. Het OM wil vooralsnog niet meer details over de omstandigheden waarin de verdachte is overleden, vrijgeven.

Direct na de vondst van het lichaam van F. in zijn cel is de Landsrecherche met onderzoek en ondervraging van de aanwezige bewakers begonnen. F., ook wel bekend als Pretu, zat in een politiecel in Barber, een dorpje ten westen van Willemstad. Hij was deze week overgeplaatst vanuit de zwaarbeveiligde marinekazerne Suffisant. Pretu werd daar bewaakt door de Koninklijke Marechaussee. De overplaatsing van F. naar Barber gebeurde na een uitspraak van de rechter eind augustus. Hij zat toen meer dan 60 dagen in een marinekazerne en moest volgens de rechter worden vastgehouden in een cel die beter is ingericht voor langdurig verblijf. Hij zat in voorlopige hechtenis nadat hij in juni in Zoetermeer was gearresteerd en overgebracht naar Curaçao.

Pretu wordt verdacht van de moord op Raul M., ook wel bekend als Bolle, die door de politie gezien wordt als een van de daders van de moord op Helmin Wiels. De Curaçaose politicus werd op 5 mei doodgeschoten.

Bron : Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug