Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Morales Ibañez nieuwe openbaar aanklager Mexico

Datum : 08/04/2011
Land : Mexico

Morales Ibañez nieuwe openbaar aanklager Mexico

De senaat van Mexico is akkoord gegaan met de aanstelling van Marisela Morales Ibañez als nieuwe openbaar aanklager. Zij is hiermee de eerste vrouw ooit die deze functie vervuld in het land. Na te zijn aangesteld verklaarde Morales Ibañez: ‘Mijn loyaliteit is Mexico, mijn discipline is de wet en mijn oriëntatie justitie’.

De voormalig advocate volgt Arturo Chávez Chávez op als openbaar aanklager. Hij nam vorige week ontslag om persoonlijke redenen. Aangenomen wordt echter dat zijn ontslag te maken had met informatie uit gelekte documenten door Wikileaks, waarin Chávez Chávez’ aanstelling als openbaar aanklager door Amerikaanse diplomaten als ‘totaal onverwacht en onbegrijpelijk’ werd omschreven. Chávez Chávez was eerder openbaar aanklager in de staat Chihuahua, waar zijn rol in onderzoeken naar de frequente vrouwenmoorden in die staat ter discussie kwam te staan.

Na het ontslag van Chávez Chávez, presenteerde president Calderón Morales Ibañez als de ideale kandidaat. Ze werd gekozen met 84 stemmen in haar voordeel, vijftien tegenstemmen en zeven onthoudingen.
 

Bron : El Universal/La Jornada
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug