Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Mujica: 'FIFA-leiders een stelletje klootzakken'

Datum : 30/06/2014
Land : Uruguay

Mujica: 'FIFA-leiders een stelletje klootzakken'

De Uruguayaanse president Jose Mujica heeft gezegd dat de leiders van voetbalbond FIFA "een stelletje klootzakken" zijn. Hij reageerde op de schorsing van Luis Alberto Suárez, die wegens het bijten van een andere speler voor negen wedstrijden werd geschorst en vier maanden niet mag voetballen. FIFA had wel maatregelen mogen nemen, zo benadrukte Mujica, "maar geen facistische maatregelen."

De opname waarin Mujica de uitspraken deed werd gisteren op radio en televisie laten horen. Het interview werd gedaan door sportcommentator Sergio Gorzy, die met het nationale team vanuit Rio de Janeiro terug naar Montevideo reisde na de nederlaag tegen Colombia. Mujica wachtte de spelers op het vliegveld op en verwelkomde hen.

Na deze verwelkoming benarderde Gorzy president Mujica en vroeg hem wat het WK voor hem had betekend. "Dat de leiders van FIFA een stelletje oude klootzakken zijn," antwoordde de president. Meteen daarna bracht hij zijn hand naar zijn mond. Gorzy vroeg hem vervolgens of hij de uitspraak mocht publiceren. Mujica gaf toestemming.

Vervolgens richtte Gorzy zich op presidentsvrouw en senator Lucia Topolansky en vroeg: "Wat vind jij ervan, Lucia?" Hierop glimlachtte Topolansky en zei: "Ik sta volledig achter de woorden van de president." Hierop keek Jose Mujica ongevraagd in de camera en zei: "ze hadden wel maatregelen mogen nemen, maar geen facistische maatregelen."

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug