Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Munitie voor 1 uur oorlog

Datum : 18/08/2012
Land : Brazilië

Munitie voor 1 uur oorlog

Onlangs werd een eerste van drie marinefregatten van Engelse makelij opgeleverd aan de Brazilianen. De Amazones vertrok uit Groot-Brittanië en vaart via Europa en Afrika naar Brazilië. De levering maakt deel uit van de Nationale Defensie Strategie die toenmalig president Lula da Silva tekende in 2008 om de strijdkrachten te moderniseren. Veel maatregelen zijn echter nog niet uitgevoerd. De twee andere fregatten, Apa en Araguari zullen later dit jaar volgen. De Britten trainen ook de Braziliaanse manschappen op het gebied van patrouillering en anti-piraterij.

Uit onderzoek blijkt dat het Braziliaanse leger, 200.000 man sterk, niet voldoende is toegerust op haar taak. De munitievoorraad is zo laag, dat het land slechts voldoende heeft voor 1 uur oorlog. Naast de fregatten koopt Brazilië in eigen land bij de wapenindustrie ook 86 pantservoertuigen, de Guarani, 4170 legertrucks en 30 Astro 2020 raketlanceervoertuigen. Daarmee is een bedrag 1.527 miljard reais gemoeid (€540 miljoen).

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug