Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Museum voor biodiversiteit in Panama

Datum : 01/10/2014
Land : Panama

Museum voor biodiversiteit in Panama

In Panama is een nieuw museum voor biodiversiteit geopend. Het gebouw van het museum werd ontworpen door de beroemde Canadese architect Frank Gehry. Het is zijn eerste gebouw in Latijns Amerika. Het museum staat bij de ingang van het Panamakanaal aan de Atlantische Oceaan. 

Het gebouw heeft veel kenmerken die typisch zijn voor Gehry, zoals metalen rondingen en luifels, waar Gehry beroemd mee werd door zijn ontwerp voor het Guggenheim Museum in Bilbão in Spanje. 

Het museum toont de unieke flora en fauna van de Centraal-Amerikaanse landengte. Dit is een van de rijkste ecosystemen ter wereld, met meer soorten vogels, zoogdieren en reptielen dan de Verenigde Staten en Canada samen. 

Het museum volgt de natuurlijke historie van Panama tot de geologische formatie van het gebied. In de tentoonstellingsruimten horen bezoekers de geluiden van tropische dieren. Een van de topstukken is de in 1949 gevonden schedel van een reuzenluiaard, een diersoort die nu uitgestorven is. 

Bij de officiële opening van het museum zei de president van Panama, Juan Carlos Varela, dat het museum tot een beter beeld van de nationale identiteit zal leiden. Morgen gaat het museum open voor publiek. 

Er waren verschillende problemen en vertragingen bij de bouw van het museum, dat sinds 1999 al gepland stond. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug