Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Mysterieus olielek vervuilt Braziliaanse stranden

Datum : 30/09/2019
Land : Brazilië

Mysterieus olielek vervuilt Braziliaanse stranden

Een olielek vervuilt momenteel de stranden van acht Braziliaanse deelstaten, zo heeft het milieu instituut van dat land, IBAMA, bekend gemaakt. Autoriteiten hebben echter nog geen idee waar de olie vandaan komt. Zo'n 3000 kilometer kustlijn in het Noordoosten van Brazilië heeft last van aangespoelde olie. Er worden onder andere vogels en zeeschildpadden die onder de olie zitten gevonden. 

Het getroffen gebied is populair bij toeristen, vooral uit Spanje en Portugal, en langs de kust zijn veel luxe resorts. Onder andere de populaire bestemmingen Praia do Futuro, in deelstaat Ceara, en Maragogi, in Alagoas hebben last van aangespoelde olie. Ook deelstaten Rio Grande do Norte, Maranhão, Paraiba, Pernambuco en Sergipe ondervinden overlast.

Hoewel voor deze kust olie gewonnen wordt door Brazilië, zeggen autoriteiten dat het uitgesloten is dat dit de bron is van het lek. Een analyse van de organische samenstelling van gevonden olie komt niet overeen met de olie die hier gewonnen wordt, aldus staatsoliebedrijf Petroleo Brasileiro SA. De olie zou ook afkomstig kunnen zijn uit Venezuela of de golf van Mexico, maar ook hier zijn geen lekken gemeld. IBAMA zegt ook te checken of er problemen zijn geweest met olietankers in de regio.

Bron : Reuters
Bookmark and Share


Terug