Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Naast Gay Pride nu ook Hetero Pride

Datum : 04/08/2011
Land : Brazilië

Naast Gay Pride nu ook Hetero Pride

De gemeenteraad van de Braziliaanse stad São Paulo heeft toestemming gegeven voor een optocht voor hetero’s. Deze optocht zal elk jaar op de derde zondag van december plaatsvinden. Het idee voor de optocht komt van gemeenteraadslid Carlos Apolinario.

Deze Hetero Pride moet een tegenhanger worden van de bekende Gay Pride. Volgens Carlos Apolinario genieten homoseksuelen teveel rechten in de stad. Als voorbeeld hiervan haalt hij aan dat de route van de Gay Pride door de Avenida Paulista, een van de drukste straten van de stad, loopt terwijl de jaarlijkse optocht voor Jezus hier geen vergunning voor wordt verleend."Homo's hebben meer rechten dan Jezus," aldus Apolinario.

Carlos Apolinario benadrukt wel dat hij niets tegen homoseksuelen heeft en ze respecteert. De Hetero Pride is volgens hem niet bedoeld om homoseksuelen dwars te zitten. Ondanks deze uitspraken van Apolinario zijn verschillende organisaties van homoseksuelen niet blij met de Hetero Pride, omdat deze discriminatie van homoseksuelen zou aanmoedigen. Volgens cijfers van Grupo Gay da Bahia zijn er vorig jaar 260 homoseksuelen vermoord in Brazilië.

Bron : Algemeen Dagblad
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug