Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nationaal plan om Chili in een tweetalig land te transformeren

Datum : 29/03/2011
Land : Chili

Nationaal plan om Chili in een tweetalig land te transformeren

Joaquin Lavin, de Chileense minister van Onderwijs, heeft een nationaal plan aangekondigd om van Chili binnen vijftien tot twintig jaar een tweetalig land te maken. Dit deed hij naar aanleiding van slechte resultaten van studenten tussen de 15 en 18 jaar op het gebied van Engels. Uit een evaluatie, die vorig jaar oktober voor het eerst werd uitgevoerd, bleek dat 89 procent van de studenten geen Engels te spreken. De 11 procent die wel alledaagse zinnen en eenvoudige, korte teksten kennen, komt voornamelijk van privéscholen.

Volgens Lavin is het leren van de Engelse taal van essentieel belang voor de sociale mobiliteit, omdat het onder andere toegang geeft tot meer en betere banen. Daarom is de minister van plan om op korte termijn een nationaal plan te presenteren om de resultaten voor de komende evaluatie, in oktober 2012, te verbeteren. Het plan zal als doel hebben om over vijftien tot twintig jaar van Chili een tweetalig land te maken.

Op de kleuterschool zal al begonnen worden met het aanbieden van Engels. Daarnaast zal een van de eerste initiatieven zijn om televisieprogramma’s volledig in het Engels uit te zenden, zonder vertaling of ondertiteling. Dit zal in de tweede helft van dit jaar ingaan. Ook zullen de lerarenopleidingen aangepast moeten worden. 31 Procent van de scholen beschikt niet over docenten die Engels kunnen.

Link naar het onderzoek: http://www.simce.cl/
 

Bron : La Nación
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug