Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nationale staking in Argentinië

Datum : 11/04/2014
Land : Argentinië

Nationale staking in Argentinië

Het openbare leven is in Argentinië vrijwel stilgelegd als gevolg van een grote nationale staking. De staking duurde 24 uur. Vakbonden hadden tot deze staking opgeroepen vanwege algehele ontevredenheid over hoge inflatie en hoge belastingen tegenover te lage salarissen in het land. 

Het openbaar vervoer, vliegvelden, havens en winkels kwamen allen vrijwel stil te liggen. De staking beïnvloedde veel onderdelen van het openbare leven. Demonstranten blokkeerden de  belangrijkste toegangswegen naar hoofdstad Buenos Aires en verschillende andere steden in het land, waardoor de steden erg leeg bleven.  

Volgens de Argentijnse regering was het protest ‘niet democratisch’ omdat het de mensen die naar hun werk wilden gaan, tegenhield. De grondwet geeft recht op protest, maar ook recht op werken, aldus een van de ministers uit d e regering. 

Volgens de vakbonden hebben meer dan een miljoen werknemers deelgenomen aan de staking. Nu moet het volgens hen wel opgemerkt worden dat veel mensen ontevreden zijn en verandering willen zien. Dit is de tweede staking tegen het beleid van president Fernández de Kirchner. De eerste vond plaats in november 2012 en legde eveneens Buenos Aires en verschillende andere steden vrijwel stil. 

 
 
Bron : BBC World News, Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug