Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nationale staking van 48 uur in Chili

Datum : 26/08/2011
Land : Chili

Nationale staking  van 48 uur in Chili

Barricades met in brand gestoken autobanden maken deel uit van de eerste manifestaties van de nationale staking in Chili. De staking, die twee dagen zal duren, is georganiseerd door de CUT, de grootste vakbond van het land. Stakers eisen gratis onderwijs, veranderingen in de politiek en economische hervormingen. Gisteren en vandaag ligt het openbaar vervoer stil en wordt er niet gewerkt in de mijnen.

Enkele jongeren met capuchontruien hebben in de hoofdstad Santiago auto’s en barricades op belangrijke wegen in brand gestoken. De politie reageerde met het gooien van water en het arresteren van een aantal personen.Volgens de Chileense regering is de situatie, ondanks enkele verstoringen in het verkeer, over het algemeen normaal.
Voorzitter van de CUT, Arturo Martínez, noemt dat een leugen. Volgens hem is de situatie helemaal niet normaal, als straten worden gebarricadeerd en er demonstraties plaatsvinden. 

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug