Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Nederland wil fietsmobiliteit Colombia stimuleren

Datum : 13/09/2018
Land : Colombia

Nederland wil fietsmobiliteit Colombia stimuleren

Polders of de Andes, tropische hitte of miezerregen, Nederland en Colombia zijn beiden fietslanden. Vanaf woensdag 28 november tot en met zondag 2 december vindt in de Bogotá de eerste fietsbeurs van Colombia plaats. Nederland is tijdens deze Bici-Go, die plaats vindt in congrescentrum Corferias, gastland.

Geïnteresseerde Nederlandse ondernemers kunnen zich aanmelden voor de aanstaande handelsmissie naar Colombia, van 25 tot en met 29 november. Nederland heeft vertrouwen in de economische relatie met dit Zuid-Amerikaanse land en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stuurt een zware politieke delegatie mee met deze missie, onder wie minister-president Rutte, minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en minister Bruins voor Medische Zorg en Sport. Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, fungeert als zakelijk missieleider.

Naast deelnemers uit de sector fietsmobiliteit staat de handelsmissie open voor bedrijven en kennisinstellingen uit het hele Koninkrijk der Nederlanden uit de sectoren agribusiness en tuinbouw, life sciences en health, en natuurlijk water en logistiek. Per sector wordt een apart programma georganiseerd, bestaande uit diversie onderdelen zoals (individuele) matchmaking, sectorspecifieke seminars en workshops, bezoeken aan bedrijven, overheids- en kennisinstellingen en netwerkevenementen.

De Caribische landen van het Koninkrijk zijn relevante handelspartners voor Colombia, en speciaal voor bedrijven uit deze landsdelen worden activiteiten georganiseerd in aanwezigheid van de vertegenwoordiging van de regeringen van Aruba en Curaçao. Aanmelden kan nog tot en met maandag 24 september, maar deelname is niet kosteloos.

Bron : Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Bookmark and Share


Terug