Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Nederlandse jeugdfilm wint prijs in Argentinië

Datum : 24/09/2010

Nederlandse jeugdfilm wint prijs in Argentinië

De Nederlandse jeugdfilm De Indiaan van regisseuse Ineke Houtman is bekroond op het Internationale Kinderfilmfestival in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De productie won de prijs voor beste film van het festival. Het was niet de eerste internationale prijs voor de Nederlandse productie. Eerder werd de jeugdfilm al bekroond in Zweden en Polen.
De Indiaan vertelt over de achtjarige Koos, die op zijn oer-Hollandse vader Jaap wil lijken. Dat is echter niet eenvoudig, want Koos is geadopteerd en komt uit Peru. Als de jongen ontdekt dat hij van oorsprong een indiaan is, doet Koos er alles aan om zich ook echt als een indiaan te gedragen.
De hoofdrollen worden vertolkt door Matthias den Besten, Bastiaan Ragas, Hans Dagelet en Angelique de Bruijne. De bekroonde film draaide vorige jaar in de Nederlandse bioscopen en is inmiddels op dvd verkrijgbaar.
(Het Parool)

Bookmark and Share


Terug